Kredi ile evlilik birliği içinde alınan ev edinilmiş mal kapsamındadır. Boşanma davası açma tarihinize kadar ki ödemelerin yarı değeri üzerinde tasfiye payı alacağınız vardır.
Bu alacak hakkının mahkemece karara bağlanması için, ayrıca harç ödenerek açılmış mal tasfiyesi ve tazfiye payı talepli bir dava olması gerekir. Ve en geç boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde açılmalıdır.
Ev 2002 yılından sonra edinilmişse edinilmiş mallara katılma rejimine tabidir, mal rejimi sona erdiği zaman açılacak tasfiye davasında evin veya elden çıkarılmış ise yerine geçen değerin yarısı üzerinde hak sahibi olur. Mal rejiminin sona erme nedenlerinden biri de boşanmadır. Boşanma halinde tasfiye gündeme gelir. Mal rejimi devam ettikçe eşler kendi malları üzerinde tasarruf yetkisine sahiptir, yani dilediği gibi satabilir, kiralayabilir.
Ben eşimden ayrılmayı düşünüyorum fakat evlilik birliği içerisinde aldığımız kredili bir ev var. Ev eşimin üstüne ama taksitlerini beraber ödüyoruz. Ev alınırken benim ailem yardımda bulundu ve o yardımla peşinatı ödedik. Şimdi boşanma davası açarsam bu ev nasıl paylaştırılır? Bu davalarda avukatlık ücreti ne kadardır. ?
Selam Merhabalar
Eşkmle şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz boşanmaya karar verdik.evlendikden sonra kredi ile ev aldık ilk başta evi satarız borcunu öderiz kalanını paylaşırız dedi. Şimdi birilerinden akıl almış benim yıpranma payımda var diyor. Evin kredisini eşim almıştı böyle giderse çekişmeli boşanmaya gidecek sonuçne olur. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.