Avukat Dinç Can Kaptan'ın BBC gazetesi Bilişim Suçları Dijital Şiddet üzerine son röportajını okumak için lütfen tıklayın.  Cumhuriyet Gazetesi'nde de yayınlanan bu röportajı Cumhuriyet Gazetesi üzerinden okumak için ise lütfen burayı tıklayın.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı boşanma davası açılırken mahkemeye bir anlaşmalı boşanma protokolü sunulması gerekir. Bu protokol olmadan anlaşmalı boşanma davası kabul edilmez. Bu protokol oluştururken hata yapılmamalıdır. Aksi halde hakim müdahalede bulunur. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde boşanmak için bu protokol hazırlanırken boşanma avukatı yardımı almak gerekir.

Anlaşmalı boşanma protokolünde yer alması gereken hususlar;

  • Öncelikle tarafların anlaştığı ve anlaşmalı olarak boşanma istediği yazılmalıdır.
  • Eş için aylık ne kadar nafaka ödeneceğini, bu nafakanın her yıl ne kadar artırılacağı
  • Çocuk için ne kadar iştirak nafakası ödeneceği ve her yıl ne kadar artılacağı
  • Müşterek çocuğun velayetinin kime verileceği
  • Çocuğun velayetini alamayan tarafın çocuğu hangi günlerde göreceği
  • Evlilik içinde edinilen malların nasıl paylaştırılacağı,
  • Tarafların bir birlerine maddi manevi tazminat ödeyip ödemeyeceği, ödenecekse ne tutarda ve ne zaman ödeneceği

Bu hususları içeren bir anlaşmalı boşanma protokolü geçerli olur ve hakim tarafından kabul edilir.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

                   ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ                              

1.TARAF:
2.TARAF:

HÜKÜMLER :

1-) BOŞANMA HUSUSU: Her iki taraf da karşılıklı olarak boşanmayı kabul etmişlerdir. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi konusunda her iki taraf da mutabıktırlar. Karşılıklı olarak temyiz haklarından feragat edeceklerdir.

2-)YOKSULLUK NAFAKASI VE TAZMİNAT  HUSUSU: Tarafların karşılıklı olarak tedbir ve yoksulluk nafakası,  maddi ve manevi tazminat talebi yoktur. Bu husustaki taleplerden bu dosya için ve ileriye yönelik olarak vazgeçmişlerdir.

3- VELAYET HUSUSU :  03.04.2007  doğumlu x’in, velayeti  Anne e   ait verilecektir.

4-İŞTİRAK NAFAKASI HUSUSU: Baba  çocuk için her ay 1.000_TL İştirak Nafakası ödeyecektir. Bu tutar her yıl ÜFE oranında artırılacaktır.

5-ÇOCUKLARLA KİŞİSEL İLİŞKİ HUSUSU; : Baba  , her ayın 1. ve 3. cumartesi günler saat 10.00 dan ertesi gün saat 10,00 a kadar, her yıl 1-31 temmuz tarihleri arasında, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş resmi yarı yıl tatilin ilk haftasında, ramazan bayramının 3. günü ve kurban bayramının 3. ve 4. günlerinde, babalar gününde saat 08.00 ile 22.00 saatleri arasında  müşterek  çocuklarla kişisel ilişki kuracaktır.

6- EYŞALAR HUSUSU:   Tarafların birbirinden  mal rejimine yönelik başkaca herhangi bir talebi yoktur. Bu haklarından geri dönülemez şekilde vazgeçmişlerdir.

7-) MAHKEME MASRAFLARI KONUSU : Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden mahkeme masrafları  ve avukatlık ücreti talep etmeyeceklerdir.

  DAVACI                                                                                        DAVALI

                                                                 

Yorumlar (2)

  1. Serkan
  2. Faruk